STRONA FUNDACJI - D.D.O-WYTCHNIENIE

DOM DZIENNEJ OPIEKI 65+
KOBYŁKA K/WARSZAWY

"DZIŚ POMOŻESZ NAM, JUTRO POMOŻEMY TOBIE"
DZIENNY DOM OPIEKI
KOBYŁKA
FUNDACJA POMOCY BLIŹNIEMU
"CREDO"
WARSZAWA
POJEKT
FUNDACJA
POMOCY BLIŹNIEMU
"CREDO"
WARSZAWA
KOBYŁKA k/WARSZAWY

"DZIŚ POMOŻESZ NAM, JUTRO POMOŻEMY TOBIE"

Menu główne:

MISJA

„Miłować i służyć”

Każdy, kto żywiej uświadomił sobie ciążący na nim obowiązek przyczyniania się do rozwoju i do pełnego wykorzystania darów, którymi jest obdarzony, chce przyczyniać się do rozwoju życia Kościoła – tak i my na własnym podwórku szerzymy dobro, które jest naszym udziałem.

"Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia dostąpią":

CELE

Jeśli w ramach świadczonej pomocy inne instytucje interesują się głównie sferą społeczno-ekonomiczną lub edukacyjną, Fundacja Pomocy Bliźniemu „CREDO” niezmiennie stawia sobie za cel przede wszystkim ewangelizację, nie wykluczając oczywiście pomocy w dziedzinie charytatywnej, społecznej, itd.
Ewangelia jest przecież pierwszym oparciem dla wszelkiego rozwoju i nadaje mu w każdym wypadku jego pełny sens. W dodatku obserwujemy ogromny, acz często nieuświadomiony głód Boga. Człowiek jest głodny Dobra. Potrzebuje Dobrej Nowiny.

HISTORIA

Historia nie musi być nudna. Jak powstała Fundacja? Do przeszłości powrócił jeden z tych, którzy ją zakładali – Paweł Mackiewicz.
Oto jego opowieść!

No, cóż! Fundację wymyśliliśmy wspólnie z Waldkiem Wasiewiczem (obecnie prezesem Stowarzyszenia Rodzin Wielodzietnych Warszawy i Mazowsza). Pomógł nam i zainspirował nas mecenas Maciej Bednarkiewicz. Z Waldkiem spotkaliśmy się w Zespole Pomocy Bliźniemu i założyliśmy tam świetlicę dla dzieci ze środowisk zagrożonych. Każdy z nas miał wcześniej doświadczenia pracy z młodzieżą trudną (ale to już inne historie – równie ciekawe!). Szybko zauważyliśmy, że nasza działalność powinna mieć jakieś wsparcie instytucjonalne. Wtedy pojawił się nie wiadomo skąd (pewnie z nieba) mecenas Bednarkiewicz i namówił nas do założenia fundacji.
Wszyskie informacje dotyczące Fundacji na stronie:

WSPIERAJ PRZEDSIĘWZIĘCIA, KTÓRE W PRZYSZŁOŚCI
MOGĄ  BYĆ DLA CIEBIE I TWOICH BLISKICH